Nytt nummer om måleri den 14 februari!

omslag_2014_1Ett nytt nummer av Konstperspektiv kommer ut den 14 februari. Temat är denna kort och gott: måleri i förvandling. Vi har låtit Magnus Bons gå på djupet i de senaste decenniernas måleriska värld. Det blir en resa mellan ytterligheterna det unika och det reproducerbara, men också ett konstaterande att en och samma bild mycket väl kan rymma flera betydelser samtidigt. Måleriet är inte fast och definierbart, det utvidgar och förändrar hela tiden sin domän. Som överallt i konstvärlden är det evig rörelse som är nyckelordet.

Maria Johansson har mött Lena Cronqvist för ett samtal om bilder som tar vid där orden inte räcker till. Frida Cornell diskuterar med Stefan Otto om att arbeta i både den digitala och den analoga världen samtidigt.  Magdalena Dziulikowska har mött årets Beckers-stipendiat David Molander, och Martin Hägg låter Thomas Wallner tala ut om sina 40 år som gallerist. Slutligen reser Rikard Ekholm till New York och upptäcker en konststad med problem.

Vi släpper numret i samband med mässan Supermarket på Kulturhuset i Stockholm den 14 – 16 februari. Vi finns i vår monter på plan 3, där vi även visar verk av Stefan Otto.

Har du frågor, kontakta gärna Anders Olofsson, Konstperspektivs redaktör, på e-postadress anders.olofsson@konstperspektiv.nu eller telefon 0733-755 985. Du kan ladda ner en högupplöst bild av omslaget här (Omslag: Astrid Svangren, tvinna, virvla, inte länge, men oändligt, 2013).

Lämna ett svar