Karro hänger rocken på bibblan

Karolina berättar om sina bilder för medlemmar i Tyringe konstförening. Foto Kåre Sjöholm


Karolina ”Karro” Vohnsen har fotograferat musik i tretton år. Tusentals bilder av över tusen olika artister och grupper finns i hennes digra arkiv. Nu ställer hon ut i Tyringe bibliotek och det är Tyringe Konstförening som bjudit in henne till höstens utställningar. En av fyra under föreningens 50-årsjubileum.

På frågan om hur det kommer sig att hon fastnade för att plåta rockmusik nerifrån ett orkesterdike svarar hon med ett brett leende
– Jag gillar musik, den lockar mig. Dessutom kan man komma in gratis, säger Karro.
Hon brukar hinna med 150 – 200 konserter om året.
– Man har tre låtar på sig, sen är det stopp. Varför har jag sällan förstått. Men samtidigt kan man se det positivt, man måste koncentrera sig och kunna sin kamera ordentligt för att ta de bilder man vill.
Fotoutställningen i Tyringe bibliotek visar upp en rad kända artister på väggarna. De tio bilderna är alla i meterstorlek och utgör fotografik i svart och vitt. Varje foto noga utvalt av Karro.

Utställningen pågår till den 26 september och är öppen under bibliotekets ordinarie öppettider: måndagar kl 13 -18, tisdagar 10-14, onsdagar 13-17, torsdagar 14-17 och fredagar 10-14.