Nytt nummer ute 3 maj!

Axplock ur innehållet

Porträtt
Hennes konst utgår från reklamens och livsstilsreportagens drömvärld och hittar djupen i det skenbart ytliga, individerna i idealiseringen. Det är samtida måleri av högsta densitet. Möt Lena Johansson i ett samtal om skönhetslängtan, intuition och att hitta sin inre klangbotten.

Essä – I ständig dialog med naturen
Nu i maj invigs det femte bidraget till den skulpturpark på Djurgården i Stockholm som Prinsessan Estelles kulturstiftelse grundat. Årets konstnär är italienaren Giuseppe Penone, född 1947 och med en lång internationell karriär bakom sig. Magnus Bons går på jakt efter rottrådarna till hans konst.

Guide till konsten i Halland och Bjärehalvön
Halland må vara känt för platt mark, gröna åsar och en särdeles kuststräcka. Men här frodas även konsten. Häng med Karin Frid på en tur i ett landskap där goda samarbeten lett till en levande konstscen.

Reflexion
Thea Ekströms liv präglades av motgångar och svårigheter men konstnärskarriären tog fart under sextio- och sjuttiotalen. Nu är hon åter aktuell med stor utställning och en biografi skriven av Linda Fagerström som här presenterar några nyckelverk och en konstnär med stark inre drivkraft.

Dessutom
Galleriet Aktuellt från konstvärlden.
RFSK-nytt: Vad är framfångsreceptet för en levande konstförening? Det frågar Mathis Jansson i ett samtal med styrelsen i Limhamns konstförening. Krönika: Mårten Arndtzén skriver om rätt och fel i konstvärlden. Kalendarium fyllt med se och göra i vår och sommar!

Finns att köpa hos välsorterade Pressbyråer, bibliotek, konsthallar och gallerier. Du kan även beställa ett lösnummer HÄR!

Hitta återförsäljare