Konstdygnet i Örebro

I slutet av november förra året arrangerades Konstdygnet i Örebro. Tillsammans med Konstfrämjandet och de fyra närliggande regionerna bjöd Riksförbundet Sveriges Konstföreningar in till ett dygn om konsten efter pandemin. Under Konstdygnet presenterades också fyra konstnärer som hade ett hemmaresidens under hösten. En av dem var brittiskfödda Ben Long.

-Jag gjorde skulpturer som innehöll ett självmonteringssystem. Det var upplagor av konstverk som kunde skeppas i kompakt form direkt hem till samlaren. Vid ankomsten kunde skulpturen sättas ihop med hjälp av enkla instruktioner och en manual. Själva deltagandet i det var en förlängning av skulpturens tillblivelse. Mottagaren blev en aktiv deltagare snarare än en passiv åskådare. Min förhoppning är att det ska leda till en djupare förståelse av konstverket när man själv blir delaktig i att montera ihop det.

Läs Mathias Janssons hela intervjun med Ben Long i Konstperspektiv nummer 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *