Perfekt utställning i svamptider!

På Art Lab i Gnesta visar man under perioden 17 september till den 6 november utställningen ”Kroppar av frukt, underjordiska sinnen” . Här samlas verk av konstnärer som “utifrån sin mänskliga horisont närmat sig olika mykologiska vinklar, där svamparnas inneboende agens görs synlig som en utgångspunkt för samtal om tid, omsorg och möjligheten att tänja medvetandet”. Svampar finns överallt och är avgörande liv samtidigt som de bryter ner materia och bygger upp ny. Genom mycel, fruktkroppar och sporer binder de samman det underjordiska med det jordiska. Vissa biologer anser att deras verksamhet bör betraktas som ett intelligent, dynamiskt och mottagligt nätverk, enligt många biologer där mycket återstår att forska vidare om.

Utställningen visas på Art Lab Gnesta lördagar och söndagar 12 – 16
mellan den 17/9-6/11 – 2022

Medverkande konstnärer:
Seba Calfuqueo, Anna Ihle, Haidar Mahdi, Amanda Selinder.

Bilden kommer inte från utställningen.