Fler vinnare!

Boro – Nödens konst, som visas på Vandalorum till den 14 augusti i år, vinner “Årets utställning 2021” i Sverige. Vinnaren presenteras av Föreningen Forum för utställare.

Juryns motivering:
”Utställningen lyfter ett hantverk med lågt anseende på ett ärofyllt, estetiskt och sparsmakat raffinerat sätt där föremålen får tala. En kulturhistorisk berättelse om återbruk som är högst aktuell idag. Metoden att skapa ett allkonstverk, med kreatörer och konstnärers egna tolkningar, stärker och lyfter fram de unika föremålen. Gestaltningen skapar ett tredimensionellt lappverk, där boro-textilierna bildar lager på lager i utställningen. Omslutna av ett diskret ljudkonstverk rör sig besökarna mellan plaggen och uppmanas att reflektera över hantverkets betydelse och mening.”

Boro – Nödens konst, är en världsunik utställning om japanska trastextilier på Vandalorum som pågår till den 14 augusti i år. Bilden visar ett bomulsstyg med sashiko-söm, av okänd datering som har tillhört en köpmannafamilj i Kyoto.

Foto: Johan Jeppsson / SMVK

Grattis Vandalorum önskar vi på Konstperspektiv!
Du kan läsa mer om utställningen HÄR