Nyöppningar

Konstlivet börjar sakta vakna till liv igen efter några månaders mörker. Flera museer öppnar eller nyöppnar efter att ha pausats av pandemirestriktionerna. På Moderna museet i Stockholm kan man åter se Alberto Giacometti (gör det, för allt i världen!) och dessutom – äntligen! – Lea Porsager som vi porträtterade i Konstperspektiv nr 4 2020 inför hennes stora utställning. 

På Borås konstmuseum går det att mellan 16 mars och 1 april se den hyllande Generation, som presenterar nittiotalets konstscen, en tid av kreativitet en tid då konstmarknaden hade kraschat och det var lika bra att tänka fritt snarare än kommersiellt eftersom att nästan ingen ändå kunde köpa konsten.

Exemplen är fler, håll koll på just er närmaste konstinstitution, och gå dit. De behöver det, och vi behöver dem.

Gör som Giacomettis gestalter – gå på museum!